HomeCompositiesMedia

Biografie

Carl Wittrock werd in 1966 te Goor (Overijssel) geboren. Zijn muzikale carrière begon hij op de muziekschool van Goor waar hij viool en klarinet studeerde. Hij vervolgde de opleiding aan het conservatorium in Enschede waar hij afstudeerde in de vakken Schoolmuziek (1990), Orkestdirectie DM (1991) en Orkestdirectie UM (1993) bij Taijirō Iimori.

Na deze opleiding volgde hij nationale- en internationale dirigenten cursussen o.m. bij Jan Cober, Eugene Corporon, Arie van Beek en Gert Buitenhuis. Sinds 1984 dirigeert hij diverse orkesten en daarnaast is hij muziekdocent aan het Twickel College in Hengelo.

Op dit moment is Carl Wittrock dirigent van muziekvereniging Apollo Goor en het Twents Jeugd Symfonieorkest waarmee hij in juni 2013 het nationaal concours voor jeugdsymfonieorkesten heeft gewonnen. Als gastdirigent dirigeerde hij onder meer in België, Oekraïne, Zwitserland, Italië, Duitsland, Verenigde Staten, Litouwen en Bulgarije.

Vanaf 1985 ontstaan de eerste composities voor harmonieorkest. Met Antarctica uit 1989 werd de interesse gewekt van de muziekuitgeverijen en titels als Lord Tullamore, The legend of Flathead Lake en Trimbeka vonden hun weg naar de orkesten in binnen- en buitenland. Er volgden vele compositie opdrachten, onder meer voor het Nederlands Brassband kampioenschap, Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, 70 jaar bevrijding Arnhem, Bernischer Kantonal-Musikverband en Nederlands instituut voor Blaasmuziek.

In 2013 krijgt Wittrock de eervolle opdracht om een compositie te schrijven voor de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. In 2014 is Carl Wittrock benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2014 ontving hij de cultuurprijs van de provincie Overijssel en in 2015 de Buma Brass Award.


Download Engelse versie